2013
Willemsbrug 

 rode stip 3D  Netwerk tegen armoede, sociale uitsluiting en verrijking  rode stip 3D

Maak een keuze:


 
RoSA! 2013

maandag 21 januari 2013

Het geldt nog steeds: Rotterdam armoedevrij in 2020.

En er is veel werk aan de winkel. Zeker nu er mogelijk een Rotterdam brede samenwerking tot stand kan gaan komen. Zoals besproken op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Rotterdamse Sociale Alliantie op maandagmiddag 21 januari 2013.

Zie de reportage van Cineac Pietje Bell en de daarin uitgesproken tekst van wethouder Marco Florijn.Films over armoede door studenyten van de Hogeschool Rotterdam

donderdag 7 februari 2013

Voor het derde jaar hebben studenten Social Work van de Hogeschool Rotterdam onderzoek gedaan naar de Armoede in Rotterdam. De Rotterdamse Sociale Alliantie was daarbij opdrachtgever voor in totaal zestig studenten. Voor de tweede maal was onderdeel van de opdracht het maken van een film van ongeveer negen minuten over armoede, met als werktitel "Armoede: een stem een beeld".

Als we er rekening mee houden dat deze studenten eerstejaars zijn op de Hogeschool, van verschillende studierichtingen komen, met elkaar voor het eerst groepsgewijs gingen werken en voor het merendeel geen filmervaring hadden, dan zijn de resultaten bewonderenswaardig.

Bekijk de films op de website onder FILMS.
 


Impressie zevende Werelddag tegen de Armoede in Rotterdam

kinderen, armoede en kansen

  donderdag 17 oktober 2013, kijk bij films naar de reportage van Cineac TV, uitgezonden de maandag ernamodeshow kinderen