Nieuws
Willemsbrug 

 rode stip 3D  Netwerk tegen armoede, sociale uitsluiting en verrijking  rode stip 3D

Maak een keuze:

Nieuws


De stip op de Horizon, zoals gezet in 2010, komt met rasse schreden dichterbijEen blik op het verleden en op de toekomst. (click hier)

21-3-2019 


Rotterdam 'reset' schuldenaanpak:
 
Op weg naar een schuldenvrije generatie Rotterdammers

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds, vroegsignalering en een 'stadsmarinier Schulden' wil de gemeente haar inwoners 'een schuldenvrije toekomst bieden'.

Michiel Grauss

Lees hierover in Reset-Rotterdam van wethouder Michiel Grauss. (click hier)

13-3-2019nieuwsbrief 129 / redactioneel / 30 maart 2019

Het nieuwe beleid van de wethouder armoede begint vorm te krijgen met "Reset-Rotterdam", het Deltaplan tegen de schulden. De behandeling in de commissie heeft woensdag plaats gevonden. Op een enkele partij na is het stuk goed ontvangen. Als u tijd en de moeite er voorneemt, dan is het te lezen in deze Nieuwsbrief.

De Nieuwsbrief heeft een nieuw uiterlijk, maar ook de website (stammend uit 2010) is eindelijk vernieuwd. Een behoorlijke klus, maar dan heb je ook wat. We wachten uw oordeel af.

Na de verkiezingen voor de Provincie en indirect de Eerste Kamer, gaan we in mei weer naar de stembus. Uw stem zou wel eens een hele belangrijke stem kunnen zijn. Of we doorgaan met een zakelijk en bureaucratisch Europa of met een gezamenlijk sociaal Europa.

Onder het kopje media zal in de komende Nieuwsbrieven daarover steeds meer verschijnen.

Ga naar Nieuwsbrief 129 ...


nieuwsbrief 128 / redactioneel / 4 maart 2019

Een korte Nieuwsbrief deze keer. Maar wel met de oproep dat je jezelf en je buren aanmeldt bij de klimaatmars aanstaande zondag op de Dam in Amsterdam.

Verder een artikel over vermogens door onze RoSA!-econoom en de Gemeente Rotterdam heeft genoeg van (ook eigen) foute incassopraktijken.

Uit de media zijn weer belangrijke zaken geplukt, interessant om door te lezen.

Ga naar Nieuwsbrief 128 ...


nieuwsbrief 127 / redactioneel / 15 februari 2019

Veel nieuws in deze Nieuwsbrief. In de  artikelen en nog veel meer onder het kopje "media".

Een verslag van de Nieuwjaarsbijeenkomst van RoSA! over oplossingen voor armoede en schulden. Ook een artikel over de  bijeenkomst van het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

Een artikel over Laisa Maria en haar project "vergeten voordeuren" en artikelen van Tjeerd de Boer en Alexsander Hesse.

Een aanbieding om op het Stadhuis het belastingformulier te laten invullen en de aanvraag voor vrijwilligers in de Habbekratz van de Provenierswijk.

En daarnaast een oproep om slim te stemmen voor de herinvoering van kwijtschelding voor Waterschapslasten.

Ga naar Nieuwsbrief 127 ...


nieuwsbrief 126 / redactioneel / 21 januari 2019

In deze Nieuwsbrief de uitnodiging met het voorlopige programma voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van RoSA! op maandagmiddag 28 januari vanaf 14:30 uur.

Ook een uitnodiging voor vergetenvoordeuren.nl, als onderdeel van het Rotterdam Photo Festival, met foto's van Laisa Maria.

Een artikel van columnist en dichter Alexsander Hesse over bejegening en een gedicht over tegenprestatie.

Tjeerd de Boer (RoSA!-econoom) schrijft over flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Piet van der Lende (Bijstandsbond Amsterdam) schrijft over het experiment verdienen met een deeltijdbaan naast je uitkering.

Kom in ieder geval naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van RoSA!, de eerste bijeenkomst van een reeks over "Een toekomst zonder Armoede en Schulden".

Ga naar Nieuwsbrief 126 ...