Actie
Willemsbrug 

 rode stip 3D  Netwerk tegen armoede, sociale uitsluiting en verrijking  rode stip 3D

Maak een keuze:

Actie

Derde mars tegen de armoede AFGELAST vanwege coronacrisis

lees er meer over in ROSA NIEUWSBRIEF 147

Ook geen Eurovisie Songfestival 2020 in AhoyHet manifest en de armoedemars 10 maart 2018

(de tweede mars)In het najaar van 2016 is een actie gestart vanuit RoSA! om tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 een Gemeentebestuur te krijgen in Rotterdam, meer afgestemd op de wensen en behoeften van de arme Rotterdammer.

In het voorjaar van 2017 zijn, gezamenlijk met totaal 200 bezoekers van vier RoSA! bijeenkomsten, deze wensen en behoeften op een rijtje gezet.

In de zomermaanden is daaruit een manifest geschreven voor een nieuw rechtvaardig armoedebeleid voor de Gemeente Rotterdam.

In september 2017  is dit manifest afzonderlijk informeel besproken met de fracties van  acht van de tien partijen in de Gemeenteraad. Deze acht partijen hebben hun steun verklaard aan het manifest en zeiden bereid te zijn om aan eventuele acties deel te nemen. De VVD en Leefbaar Rotterdam waren niet bereid daarover te praten.

Op 17 oktober 2017 hebben vertegenwoordigers van deze partijen op de werelddag tegen de armoede deze steunverklaring nogmaals in de Pauluskerk onderstreept voor een publiek van 100 bezoekers.

Op 23 november 2017 werd een extra Ab Harrewijnprijs uitgereikt aan RoSA!, als beloning van samenwerking op het gebied van armoede en schulden. Dat was een mooie opsteker voor een te houden actie.

Er is een actiegroep "Rotterdam Armoedevrij" opgericht. Zij ging zich (strikt partij-onafhankelijk) bezig houden met het voorbereiden van een Mars tegen de Armoede op 10 maart 2018, anderhalve week voor de verkiezingen. Deze actiegroep is tien maal bijeen gekomen. Verschillende organisaties uit Rotterdam en ook de vakbeweging waren uiteindelijk op 10 maart aanwezig. Leden van de politieke partijen, die het manifest hebben ondersteund, liepen ook mee.


De Mars tegen de Armoede was een succes, zoals te zien aan de
publicaties, verschenen op de website van de actiegroep.
(click hier)N.B. De eerste mars was op 17 oktober 2014.

zie nieuwsbrief 70 (click hier)